De hoogste kamerplant van Doctor Groen ooit - CNNBS.nl

2021-12-02 04:03:19 By : Mr. Samuel Tang

Do Si Dos ruikt heerlijk en is uitgegroeid tot de hoogste wietplant die Doctor Groen ooit in zijn CNNBS G-Kit heeft gehad. Dat laatste klinkt misschien indrukwekkend, maar is minder positief dan je zou denken. Onze veredelingsdokter verwacht deze ronde dan ook geen topoogst en moet al zijn trucjes gebruiken om de plant onder controle te houden.

Do Si Dos doet het super. Ze heeft een recordhoogte bereikt maar ik verwacht geen topoogst. Want hoe indrukwekkend het er ook uitziet, een hele hoge plant levert niet de grootste opbrengsten op. Dat ze zo high werd, is omdat ik bij nader inzien te vroeg en te veel liefhad deze keer. Na de dieven klom ze zo hoog dat er nog maar een paar centimeter ruimte over was tussen de lamp en de plant. Vorige week vertelde ik erover dat ik een trucje in petto had om die ruimte een beetje te vergroten. Die truc heb ik al toegepast; Ik ben benieuwd of je het ziet.

En heb je het gezien? Om ruimte te maken voor de lamp heb ik het koolstoffilter en de uitlaatdemper van de DGS verwijderd. Maar natuurlijk niet zonder hem te vervangen. Doorgroeien zonder filter is immers geen optie, want de Do Si Dos sterft ondertussen aardig uit. Gelukkig had ik nog een afzuigkap, filter en slang in mijn droogtent, die ik aan de buitenkant van de kast kon monteren. Niet de mooiste oplossing, maar het werkt wel. Gelukkig is mevrouw Do Si Dos inmiddels gegroeid.

Nu het filter en de afzuiger met een gewone (niet-geïsoleerde) luchtslang op de kast zijn geplaatst, wordt heel duidelijk hoe goed de demper van de kweekkast werkt. De kast maakt nu duidelijk veel meer herrie, dus ik ben blij dat hij niet in mijn slaapkamer staat.

Qua bloeifase was afgelopen week de derde van de zichtbare bloei. De bovenste knoppen ontwikkelen zich goed, maar vertonen hier en daar wat bruine bloemharen. Dat is jammer, want ik probeer het altijd zo lang mogelijk fris en wit te houden. Hoe langer ze wit blijven, hoe langer de top blijft groeien; Ik vind ook dat ze iets te dicht bij de lamp zitten, maar ja; niets te doen. Hoewel, ik heb voor de zekerheid een van de toppen gebogen, kijk maar.

De bruine vlekken die je hier en daar op de bladeren ziet zijn veroorzaakt door de lamp toen deze wat lager hing en hebben dus niets met de gezondheid van de plant te maken. Iets lager in de kast groeien nu veel bladen en takken die ik moet verwijderen omdat ze niet genoeg licht krijgen. Ik durf dit echter nog niet te doen, omdat ik bang ben dat de plant nog meer kan uitrekken. Het zou moeten gebeuren, maar ik wacht nog even voor de zekerheid. Op de volgende foto's zie je onderin de kast wat een jungle het is geworden.

Hoezeer deze Do Si Dos me ook bezig houdt, ik heb zo weinig werk aan het voedingswater in het Flow Hydroponics 3-in-1-systeem. Het enige wat ik doe is het reservoir gevuld houden. Elke dag meet ik de pH en EC waarde. Daarna vul ik het water bij en voeg eventueel wat voeding en pH-min toe; Ik besteed er niet meer dan tien minuten aan. Ik hou de pH waarde zoveel mogelijk rond de 5,8 en de EC waarde rond de 2,1 momenteel.

dr. Groen is een echte cannabisliefhebber. In zijn compacte kweekkast voor 1 plant kweekt hij graag alle soorten wiet. Hij berichtte eerder over zijn buitenwiet op CNNBS als buitenwietcorrespondent.

Duitsland gaat wiet legaliseren, Luxemburg ook, de Zwitsers mogen volgend jaar legaal cannabis kopen en de Italianen mogen stemmen over de thuiskweek van 4 planten... maar dan Nederland?!

CNNBS gebruikt cookies voor een optimale ervaring.

Meer weten over het gebruik van cookies? Lees ons cookiebeleid.

Deze site maakt gebruik van cookies zodat we u de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in uw browser en voert functies uit zoals herkennen wanneer u terugkeert naar onze site en ons team helpen te begrijpen welke delen van de site u het meest interessant en nuttig vindt.

Strikt noodzakelijke cookies moeten te allen tijde zijn ingeschakeld, zodat we uw voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.

Als u deze cookie uitschakelt, kunnen we uw voorkeuren niet opslaan. Dit betekent dat het elke keer dat u deze site bezoekt, nodig is om cookies opnieuw in of uit te schakelen.