Alles wat u moet weten over cabineluchtfilters en hoe u deze kunt vervangen

2021-12-02 04:08:50 By : Mr. Amos O

De wereld staat letterlijk in brand. De bosbranden in het Amerikaanse Westen zijn voorlopers van elk jaar meer branden. Dat nieuwe normaal moeten we onder ogen zien. En hoewel we enkele stappen hebben gezet om de luchtvervuiling te beteugelen, vormt de uitstoot van kooldioxide nog steeds een bedreiging voor onze toekomst. Dit type indringer met een deken kan moeilijk te vermijden zijn, maar het interieur van uw auto kan dankzij uw interieurluchtfilter een toevluchtsoord zijn tegen de dampen. 

Terwijl het luchtfilter van uw auto de lucht afschermt die de verbrandingscyclus binnenkomt, filtert het interieurluchtfilter van een voertuig de lucht die u inademt tijdens uw rit. Zie cabineluchtfilters als gasmaskers, die de vervuiling, rook en de walgelijke kolen van die bro-dozer uit je longen en uit het ziekenhuis houden voor acute astma, bronchitis en andere aandoeningen van de luchtwegen. 

The Drive en zijn partners kunnen een commissie verdienen als u een product koopt via een van onze links. Lees verder.

Tijdens dit tijdperk van instabiliteit van het milieu, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe cabineluchtfilters werken en of die van u goed zijn. Je bent misschien ook nieuwsgierig naar hoe lang ze meegaan, wat ze beïnvloedt, hoeveel ze eruit filteren en hoe je ze kunt vervangen. Nou, beste lezer, we hebben de gids voor je! We gaan dat allemaal bespreken, inclusief een paar vragen waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. 

Dus leun achterover, pak een ingeblikte lucht en volg terwijl het crack-infoteam van The Drive je alles leert wat je ooit wilde weten over interieurluchtfilters.

Een interieurfilter is een platte, geplooide, typisch rechthoekige patroon gemaakt van een omlijste combinatie van papier, gaas en/of katoen die actieve kool bevat. Terwijl lucht in de cabine van uw auto wordt gezogen, vangen cabineluchtfilters verontreinigende stoffen en vuil in de lucht op voordat deze uw persoonlijke ruimte binnenkomen. Ze bevinden zich meestal achter uw dashboardkastje of aan de onderkant van de voorruit van uw auto, onder de motorkap. 

Cabineluchtfilters zijn ontworpen om 99,995 procent van de verontreinigingen in de lucht tot 0,1-0,3 micron te verwijderen - een micron is 1/25.000ste van een inch en wordt gebruikt om de grootte van deeltjes in de lucht te meten. In wezen zorgen ze ervoor dat je longen geen vervuiling inademen, rook van bosbranden/bosbranden, koeienscheten, de scheten van je vriend, stinkdieren en andere dingen die je niet wilt ruiken of in je longen wilt laten komen.

De tekenen van een vuil interieurfilter zijn vrij eenvoudig te detecteren, tenzij je het reukvermogen mist. Dit zijn de meest voorkomende manieren om te bepalen of uw interieurluchtfilter moet worden vervangen.

Het gemakkelijkste teken van een vuil interieurfilter is de geur van iets buiten de auto, zoals bosbrandrook, koeienweiden of stinkdieren, zelfs als het HVAC-systeem op recirculatie staat.

Het is duidelijk dat er een probleem is als u rook of andere deeltjes via de ventilatieopeningen van uw auto naar binnen ziet komen. Dit kan er ook op duiden dat uw interieurluchtfilter een scheur, scheur of breuk heeft en onmiddellijk moet worden vervangen.

Wanneer een interieurfilter verstopt raakt door jarenlange verwaarlozing, kan het HVAC-systeem van uw auto mogelijk niet zo krachtig blazen als toen het nieuw was. Het kan voelen alsof je een oude Italiaanse supercar hebt, de airconditioning voelt alsof hij door een rietje wordt geblazen door een astmapatiënt. Niet goed, Cotton. 

Evenzo kunt u het HVAC-mechanisme horen worstelen om de lucht door de auto te duwen. Het klinkt misschien luider dan normaal of alsof iets een ventilatieopening blokkeert. 

U krijgt alle bovenstaande tekenen van een vuil interieurfilter. En als je daar bent, zit je ofwel vast met het inademen van je eigen scheten, of, veel erger, je ademt de giftige vervuiling in van de uitstoot van een stad of de erwtensoep-dikke rook van de bosbranden van je woning. 

Geen van beide is goed, want een arts in San Francisco vergelijkt het inademen van rook van bosbranden of bosbranden met 'acht sigaretten roken'.

Met al die informatie nu in de voorhoede, vooral voor degenen die bosbranden en bosbranden over de hele wereld ervaren, vraagt ​​​​u zich waarschijnlijk af hoe u uw interieurluchtfilter moet vervangen. Stop je zorgen in een zak, want de info-nerds van The Drive hebben je gedekt. Laten we dit doen!

We zijn niet paranormaal begaafd, en we snuffelen ook niet door je gereedschapskist of garage, dus dit is precies wat je nodig hebt om de klus te klaren.

De locatie van het interieurfilter van de auteur.

Laten we nu ingaan op de details over het vervangen van uw interieurluchtfilter. 

Het onderpaneel moest ik verwijderen. 

4. Verwijder het oude, stinkende, met rook verzadigde luchtfilter uit de sleuf. 

5. Vervang het door een nieuw interieurluchtfilter.

6. Maak de deur van het handschoenenkastje weer vast en vervang de inhoud indien nodig. Vergeet je verzekering, registratie en dat oude afhaalmenu van Paul's House of Deep Dish Pies niet dat je zeker spaart voor je volgende breuk (of gewoon aanstaande maandag). 

Je bent klaar, gefeliciteerd! 

Tesla Model X met zijn valkendeuren omhoog.

Het leven zit vol met variabelen die je gezondheid positief en negatief beïnvloeden. Cabineluchtfilters zijn niet anders. Hier zijn een handvol externe en interne variabelen die de levensduur en effectiviteit van uw interieurluchtfilter kunnen beïnvloeden.

Sigaretten, sigaren en marihuana (doe dat niet in uw auto) rook kan allemaal de effectiviteit van uw interieurluchtfilter beïnvloeden. Naarmate u meer rookt in de auto, raakt het filter verder verstopt door uw specifieke gewoonten. Evenzo kunnen degenen die haarlak of andere schoonheidssprayproducten gebruiken ook de gezondheid van uw interieurluchtfilter beïnvloeden. 

Als u in een gebied woont waar veel bosbranden voorkomen, moet u uw interieurluchtfilters elk jaar vervangen. Cabineluchtfilters zijn ontworpen om 98-99,995 procent van de zwevende deeltjes uit de lucht te filteren tot 0,1-0,3 micron. Rook van bosbranden/bosbranden varieert tussen 0,4-0,7 micron volgens de EPA. 

Ze kunnen! Als de afdichtingen van uw raam zijn gebarsten of uit hun geleiders zijn geraakt, kan buitenlucht - en alles wat daarmee gepaard gaat - uw cabine binnendringen en uw luchtkwaliteit beïnvloeden. Door uw afdichtingen te onderhouden, kan uw HVAC-systeem de schone lucht goed recirculeren zonder dat er vreemde verontreinigende stoffen in uw auto komen.

De recirculatie-instelling van de airconditioning van uw auto is een van de belangrijkste instrumenten bij het bestrijden van verontreinigende stoffen in de lucht. Door recirculatie te selecteren, zorgt u ervoor dat uw auto zo dicht mogelijk bij een gesloten systeem komt, waar de meeste verontreinigende stoffen van buitenaf nooit de auto binnendringen, zonder dat u luchtwassers van NASA-kwaliteit heeft. Dit is vooral handig bij bosbranden/natuurbranden waarbij rook uit de cabine wordt afgesneden. 

U heeft vragen, The Drive heeft antwoorden!

A. De meeste interieurluchtfilters kosten ongeveer $ 15- $ 30, afhankelijk van het filtratieniveau en het merk en model van uw voertuig. Sommige kunnen meer kosten, en u betaalt ook meer als u ze door een professional laat vervangen.

A. Ja, absoluut. Zonder dat adem je de vervuiling en het vuil van de wereld in. Wil je de grofheid van de wereld inademen? Wij dachten van niet. 

A. De meeste fabrikanten zeggen dat u uw interieurluchtfilter elke 15.000-30.000 mijl moet vervangen. Als u echter op een plaats woont waar bosbranden/wildbranden of vervuiling hoogtij viert, wilt u deze jaarlijks of zelfs eerder vervangen.

A. Door uw interieurluchtfilter te vervangen en uw HVAC-systeem op "Recirculeren" te zetten. Dat is het kleine knopje op je dashboard dat eruitziet als een blik met een pijl.

A. Volgens Tesla is de Bioweapon Defense Mode van het merk “een HEPA-filtratiesysteem ontwikkeld dat in staat is om de buitenlucht te ontdoen van pollen, bacteriën en vervuiling voordat ze de cabine binnenkomen en systematisch de lucht in de cabine te schrobben om elk spoor van deze te verwijderen. deeltje. Het eindresultaat is een filtersysteem dat honderden keren efficiënter is dan standaard autofilters en dat de bestuurder en haar passagiers de best mogelijke luchtkwaliteit in de cabine kan bieden, wat er ook gebeurt in de omgeving om hen heen.”

In wezen is het een interieurfilter op steroïden.

A. Tesla beweert dat het tot drie jaar meegaat. 

We zijn hier om deskundige gidsen te zijn in alles wat met "hoe" te maken heeft. Gebruik ons, complimenteer ons, schreeuw tegen ons. Reageer hieronder en laten we praten. Je kunt ook naar ons schreeuwen op Twitter of Instagram of ons allemaal hier bereiken: guidesandgear@thedrive.com.

Andere 'Engine & Performance'-beoordelingen die u misschien leuk vindt:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Technologie, prestaties en design in je inbox.

© Brookline Media Inc. Alle rechten voorbehouden.

We nemen deel aan het Amazon Services LLC Associates-programma, een gelieerd advertentieprogramma dat is ontworpen om ons een manier te bieden om vergoedingen te verdienen door te linken naar Amazon.com en gelieerde sites.