Hoe kun je weten wat betrouwbare, wetenschappelijke waarheid is? Zoals de aard van een pandemie of de kracht van vaccinatie. - DeWereldMorgen.be

2021-12-02 04:09:13 By : Ms. Demi Roanpu

U dient ook het privacybeleid dat van toepassing is op deze website te lezen en ermee akkoord te gaan.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te bladeren gaat u akkoord met

De community space is een gratis online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun mening kunnen publiceren. De standpunten die in deze community worden geuit, weerspiegelen niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid voor de inhoud berust bij de auteur.

Experts verkrijgen wetenschappelijke kennis altijd via degelijke methoden. Zoals bronnenonderzoek (geschiedenis), experimenten (natuurkunde, scheikunde, biologie) of grootschalige interviews (sociologie). Deze kennis weegt dus veel zwaarder en is betrouwbaarder dan het natte vingerwerk of de extrapolaties op basis van een enkele persoonlijke ervaring van een niet-wetenschapper.

De geleerde: een bijzonder figuur

Deze cijfers verdienen respect en steun. Ook omdat het voor een hoogintelligente, hooggeleerde persoon vaak helemaal niet gemakkelijk is om een ​​dialoog aan te gaan met “gewone mensen”. Het ontbreken van duidelijke, goed geconstrueerde zinnen, de vaak emotionele uitspraken, de berichten die lijken op het onsamenhangende en soms bizarre denken van geesteszieken in acuut lijden ... het komt veel geleerden en hun gevoelige zielen voor als verwarrend en weerzinwekkend. Soms gaan deze knappe figuren, voorzien van veel kennis en soms ware wijsheid, de confrontatie aan, worden boos en stappen uit het debat.

Meer dan 50.000 mensen op nieuwe klimaatmars

Patrick Deboosere: “Red het klimaat, ga sneller met pensioen!”

Rapport 'Waarom werken niet werkt'

Videoverslag: Vrouwenstaking in Barcelona ¡Visca la Lluta Feminista!

DeWereldMorgen bestaat 10 jaar en kijkt terug op 10 jaar protestbewegingen!