Nintendo Switch opnieuw bekeken: twee jaar maakt een groot verschil | Engadget

2021-12-02 04:12:58 By : Mr. Shaland Hee

De Nintendo Switch is geen Wii U -- dat wisten we al toen we hem op 1 maart 2017 testten. Dankzij het draagbare ontwerp kun je je games overal spelen, en hij verandert naadloos in een thuisconsole als je hem in het dock plaatst, iets dat nog steeds aanvoelt magisch vandaag. Het beste van alles is dat je een van de controllers aan een vriend kunt overhandigen voor wat snelle onderlinge actie. Terwijl Sony en Microsoft het spook van high-end 4K-gaming achtervolgden, sloeg Nintendo opnieuw een ander pad in - een pad dat uiteindelijk leidde tot zijn meest innovatieve console tot nu toe. Het is nog steeds niet perfect, maar Nintendo heeft de meeste klachten, zoals een gebrek aan titels en geen echte online service, uit onze eerste beoordeling weten op te lossen. En het liet ons onderweg ook een paar verrassingen zien.

De Switch is ongetwijfeld een succes. Tot nu toe heeft Nintendo meer dan 32 miljoen exemplaren verkocht, meer dan zowel de PlayStation 4 als de Xbox One op hetzelfde moment in hun leven. In tegenstelling tot de consoles van Sony en Microsoft, die veel titels en pc-achtige hardware delen, is de Switch een uniek beest. Het heeft het voordeel van Nintendo's sterke first-party titels, en natuurlijk is de draagbaarheid de sleutel. En in plaats van alleen rechtstreeks met de andere consoles te concurreren, is het ook iets dat veel gamers misschien willen naast hun krachtigere Xbox One of PlayStation 4.

Het ging echter niet allemaal van een leien dakje. Het kostte Nintendo bijna twee jaar om Switch Online te lanceren, het eerste premium consolenetwerk. Voor $ 20 per jaar is het een derde van wat je zou moeten betalen voor PlayStation Plus en Xbox Live, en het geeft je ook toegang tot een hele reeks NES-titels. Hoewel Switch Online een geweldige deal is, is het nog steeds een beetje verwarrend voor consumenten, aangezien Nintendo al gratis multiplayer heeft aangeboden voor titels als Mario Kart 8 en Splatoon 2. Het is schokkend om te betalen voor iets dat voorheen gewoon werkte.

Er zijn ook een paar andere eigenaardigheden met Switch Online. Het brengt eindelijk cloudopslag naar het systeem, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je 200 uur aan voortgang verliest in Breath of the Wild als je Switch wordt gestolen. Maar het werkt niet bij elke game: titels als Splatoon 2 en Pokemon: Let's Go worden simpelweg niet ondersteund. Nintendo beweert dat het de functie beperkt om valsspelen te voorkomen, omdat het zou voorkomen dat spelers items terugkrijgen die ze met vrienden hebben geruild of teruggaan naar een hogere multiplayer-ranglijst na het verliezen van een wedstrijd. Maar dat heeft weinig zin als andere niet-ondersteunde titels, zoals Dark Souls: Remastered en FIFA 19, cloudopslag hebben op andere platforms. Misschien kwam het te laat voor ontwikkelaars om het te adopteren, maar hopelijk zullen we dit jaar bredere ondersteuning voor cloudopslag zien met de games van dit jaar.

NES-titels op Nintendo's Switch Online-service.

En dan is er nog voicechat: voor de meeste titels moet je Nintendo's Android- of iPhone-telefoonapp gebruiken om met je vrienden te praten. Ik begrijp waarom Nintendo voor deze route heeft gekozen. Door de functie naar uw telefoon te brengen, kunt u eenvoudig uw chats bedienen zonder door consolemenu's te sjokken. Maar het betekent ook dat je met een ander apparaat moet jongleren, waardoor voicechat veel minder naadloos is dan bij de Xbox One en PlayStation 4. Kortom, het voelt alsof voicechat een bijzaak was voor Nintendo of het gewoon verkeerd heeft ingeschat hoe gamers eigenlijk willen gebruiken het.

Er is in ieder geval een alternatief: Fortnite gebruikt de externe service Vivox voor voicechat, waarmee je een headset en microfoon op de Switch kunt aansluiten. Dat zou uiteindelijk zijn weg kunnen vinden naar andere titels. Evenzo kondigde Epic Games ook aan dat het zijn eigen platformonafhankelijke voice-chatsysteem zal ontwikkelen dat zal werken op consoles, pc en mobiel.

Switch Online werkt zoals je zou verwachten als het gaat om het daadwerkelijk spelen van games via internet. Het duurt niet lang om overeenkomsten te vinden op Super Smash Bros. Ultimate of Mario Kart 8 Deluxe, en de netwerkprestaties zijn doorgaans solide (dat hangt natuurlijk ook af van hoe goed je wifi is). Het is echter moeilijk om onder de indruk te zijn, aangezien Nintendo zo laat was met de introductie van een uniforme online service.

Er is zeker ruimte voor dingen om beter te worden: Nintendo verraste iedereen door Tetris 99, een battle royale-achtige versie van het klassieke puzzelspel, een gratis download te maken voor Switch Online-abonnees. En een onverschrokken fan vond enkele verwijzingen naar aankomende SNES-titels op de service, wat tot nu toe een enorme upgrade zou zijn ten opzichte van de NES-games.

Nintendo zegt dat het niet van plan is om een ​​virtuele console op de Switch te lanceren, en zo kreeg je eerder toegang tot retro-games op eerdere systemen. Maar dat maakt misschien niet zoveel uit als Switch Online een robuustere bibliotheek met gratis titels krijgt. En het bedrijf kan oudere games altijd rechtstreeks in de eShop verkopen, wat minder beperkend is dan de Virtual Console, vooral als het gaat om prijzen. Het was altijd vreemd om $ 10 te betalen voor Ocarina of Time op de Nintendo 64 en vervolgens een minder complexe DS-game, zoals DK Jungle Climber, voor dezelfde prijs te zien. Compilaties zoals Capcom's Street Fighter 30th Anniversary Collection zijn ook een waardig alternatief: voor de prijs van een enkele game krijg je toegang tot een aantal natuurgetrouw weergegeven oudere titels.

Hoewel Switch Online de grootste toevoeging aan het systeem is, heeft Nintendo de console ook stapsgewijs verbeterd. En tijdens het proces loste het veel van de zorgen uit onze oorspronkelijke recensie op. Ten eerste maakte de magere selectie van lanceringstitels het het grootste deel van het eerste jaar van het systeem moeilijk te verkopen. Maar nu zijn er genoeg spellen om uit te kiezen.

Natuurlijk komen de grootste releases van Nintendo en zijn partners, maar de Switch is ook een toevluchtsoord geworden voor indietitels als Hollow Knight en Dead Cells. Het enorme aantal onafhankelijke keuzes maakt het soms echter moeilijk om te bepalen wat de moeite waard is om te spelen. Het zou leuk zijn als Nintendo een meer samengestelde ervaring zou bieden via de eShop, of op zijn minst een betere manier om te filteren wat je zoekt.

Er is nog een grote hindernis voor ontwikkelaars: de magere specificaties van de Switch. Het wordt aangedreven door een aangepaste NVIDIA Tegra-processor, die bruikbaar genoeg is voor HD-gaming, maar niet kan concurreren met de grafische vaardigheden van de Xbox One of PlayStation 4. Maar er is één manier waarop dat kan veranderen: in Japan is Nintendo waardoor ontwikkelaars ook een aantal high-end titels naar de Switch kunnen streamen, waaronder Phantasy Star Online 2, Assassin's Creed Odyssey en Resident Evil (AKA Biohazard) 7.

Dat is een slimme oplossing voor de zwakke hardware van het systeem. Maar gezien de complexiteit van gamestreaming, zou het voor ontwikkelaars moeilijk zijn om die titels in andere landen aan te bieden. Dat betekent het opzetten van datacenters over de hele wereld, en ze krijgen te maken met de wisselende kwaliteit van internettoegang in andere landen. In Japan kunnen ze altijd rekenen op snelle internettoegang en een stabiele infrastructuur. De aanstaande multiplayer-integratie van Xbox Live met de Switch roept ook enkele vragen op. Een draagbare gameconsole zou het perfecte huis zijn voor de aankomende Xbox-gamestreamingservice. Voor alle duidelijkheid: het is onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren, aangezien het een ongekende samenwerking tussen concurrerende consolemakers zou inhouden.

Maar terug naar de Switch zoals die nu is. Nintendo kreeg veel kritiek op het niet opnemen van Bluetooth-koptelefoonondersteuning bij de lancering, en helaas lijkt het erop dat dit iets is dat we nooit zullen zien met dit model. Een mogelijkheid is dat het de draadloze verbinding van de Joy-Con kan verstoren, die ook afhankelijk is van Bluetooth. (Nintendo heeft nooit een officiële reden gegeven waarom er geen ondersteuning voor Bluetooth-audio is, en het heeft ook niet gereageerd op onze vragen over die functie toen het systeem werd gelanceerd.) Als je echter wanhopig bent, kun je altijd een externe Bluetooth gebruiken adapter en sluit deze aan op de aux-poort van uw switch.

Nintendo heeft ons wel een duwtje in de rug gegeven door ondersteuning toe te voegen voor draadloze hoofdtelefoons die afhankelijk zijn van USB-dongles, maar dat is nog steeds een onvolmaakte oplossing: ze werken alleen als de switch is gedockt en niet elke dongle-headset wordt ondersteund. Als je van plan bent om de draadloze sprong te maken, kijk dan online om te zien of de koptelefoon die je wilt echt werkt. Dit is minder een probleem met andere consoles, omdat je gewoon een koptelefoon op de controllers van Sony en Microsoft kunt aansluiten.

Hoewel de draagbare hardware van Nintendo over het algemeen goed bestand is tegen misbruik, was ik nog steeds verrast om te ontdekken dat mijn Switch na twee jaar relatief ongeschonden is. Ik heb hem al een paar keer laten vallen en het scherm is nog steeds krasvrij. Het is de hele wereld met me meegereisd en het systeem heeft het overleefd om in mijn rugzak te worden gestopt, naast mijn computer en andere apparatuur. Ik ben ook geschokt dat mijn Joy-Cons en Pro Controller ook nog steeds erg responsief aanvoelen, zelfs na honderden uren gameplay.

Dat is natuurlijk slechts mijn ervaring. Sommige Switch-bezitters die ik ken, hebben hun Joy-Cons moeten openen om ze schoon te maken met perslucht. En toen het systeem werd gelanceerd, waren er wijdverbreide klachten over de Bluetooth-ontvangst van de linker Joy-Con. Nintendo schreef dat toe aan een fabricagefout en het was in staat om de getroffen controllers te repareren met een beetje geleidend schuim. Het bedrijf beweert ook dat latere iteraties van die controllers het probleem volledig hebben opgelost.

Het enige echte probleem dat me is opgevallen, is dat de schuifrails voor de Joy-Cons gemakkelijk verslijten: ik hoef niet eens meer op de uitwerpknop te drukken om mijn linkercontroller eruit te trekken. Dat was geen groot probleem voor mij, maar ik zou het een probleem kunnen zien als het midden in een Fortnite-ronde uitvliegt.

De levensduur van de batterij van de Switch is ook niet veel slechter geworden: ik kan nog steeds bijna drie uur speeltijd krijgen met grafisch zware titels zoals Zelda. Nintendo's beslissing om voor opladen via USB-C te gaan, was duidelijk de juiste. Nu veel smartphones en laptops die standaard gebruiken, ben ik zelden ver verwijderd van een reserve USB-C-kabel. Externe batterijpakketten zijn ook goedkoper dan ooit, en ze zijn een geweldige optie als je vast komt te zitten op een lange vlucht zonder stroom aan boord.

Vooruitkijkend zijn er duidelijk verschillende manieren waarop Nintendo de Switch kan verbeteren. Ik zou persoonlijk dol zijn op een alternatieve linker Joy-Con met een echte D-pad. Er zijn enkele opties van derden in de buurt, maar ze voelen lang niet zo goed aan als een echte Nintendo-pad. En hoewel het leuk is om te zien dat het systeem een ​​toevluchtsoord wordt voor indiegames, moet Nintendo nog steeds meer doen om ontwikkelaars te berechten.

Hoewel er sinds mijn eerste recensie nog steeds problemen zijn met de Switch, is het overduidelijk dat Nintendo heeft geleerd van zijn fouten met de Wii U. Er zijn meer games en betere hardware in het algemeen, en het is veel nuttiger als een draagbaar systeem ( vergeet niet dat het gamepadscherm van de Wii U zich binnen het bereik van de console moest bevinden). Maar is het een veilige gok, twee jaar na de release?

Voor het grootste deel zou ik ja zeggen. Er gaan geruchten dat er later dit jaar een kleinere en goedkopere Switch komt, maar die lijkt niet bedoeld om het huidige model te vervangen. Een goedkope Switch zou heel logisch zijn, aangezien Nintendo de prijs van $ 300 van het systeem niet heeft begroot. Er is nog steeds een kans die later dit jaar kan worden verminderd, maar tot nu toe hebben retailers tijdens de feestdagen alleen gamebundels afgeprijsd om shoppers te verleiden.

De Switch arriveerde op een vreemd moment in de gamewereld, precies tussen de PlayStation 4 Pro en Xbox One X. Dat waren beide systemen die het spook van 4K HDR-gaming achtervolgden. De Switch zit ondertussen nog steeds stevig vast in de HD-wereld. Hoewel ik de brute kracht waardeer die zijn concurrenten bieden, bewees de Switch dat kracht niet alles is. In plaats daarvan ging het terug naar een tijd waarin we games op de bank speelden tegen onze vrienden, en het maakte duidelijk dat een echte console-ervaring met je mee kon reizen tijdens je woon-werkverkeer. Nogmaals, Nintendo heeft opnieuw gedefinieerd hoe we gameconsoles konden bedenken.

Natuurlijk zijn er nog steeds dingen die ik graag zou willen dat Nintendo uiteindelijk oplost met toekomstige Switch-modellen. Er is zeker ruimte voor een groter scherm met een hogere resolutie en kleinere randen. Het zou ook geweldig zijn om veiligere Joy-Con-rails, verfijnde knoppen op de controllers en natuurlijk extra vermogen onder de motorkap te zien.

Als ik denk aan waar Nintendo de komende jaren naartoe zou kunnen gaan, kan ik niet anders dan enthousiast zijn. Microsoft en Sony zullen allebei hetzelfde hardwarespel blijven spelen en dozen bouwen die net zo goed game-pc's kunnen zijn. Misschien zal ray tracing volgend jaar echt klaar zijn, wanneer we hun volgende systemen verwachten. En misschien levert Microsoft of Sony eindelijk een perfecte draadloze VR-oplossing voor huiskamers.

Maar Nintendo blijft onbekende wateren bevaren. De volgende Switch zal de concurrentie waarschijnlijk niet kunnen bijhouden als het gaat om pure specificaties, maar dat maakt niet uit.

Vul een geldig e-mailadres in