Drie-dollar router rebooter heeft één taak | hackaday

2021-12-02 03:36:55 By : Ms. Julia zhang

Soms verdwijnen verbindingsproblemen door een router van stroom te voorzien. Het is een eenvoudige maar onhandige oplossing voor een probleem dat niet zou moeten bestaan, maar dat weerhield [Mike Diamond] er niet van om het voor een paar dollar in delen te automatiseren. De router-rebooter van drie dollar is misschien een eenvoudig apparaat met slechts één taak, maar het is goed gedocumenteerd en het bekijken waard.

Het apparaat is een ESP8266-bord dat is geconfigureerd om te proberen Google periodiek te bereiken via het lokale draadloze netwerk. Als Google niet bereikbaar is, gaat het bord ervan uit dat een herstart nodig is en koppelt het de 12 V-voeding los van de router met behulp van een relais. Dan, na een vertraging, wordt de stroom weer aangesloten en zijn alle problemen voorbij tot de volgende keer dat het gebeurt. [Mike] gebruikte een relaismodule met ingebouwde schroefklemmen en een socket voor de ESP8266-01, zodat het lijkt alsof het hele apparaat in elkaar kan worden gezet zonder iets te solderen.

Hoewel de code om dit mogelijk te maken triviaal klinkt, duikt [Mike] er toch in om het te documenteren. Het is een goed voorbeeld van hoe een eenvoudige gebeurtenisgestuurde eindige-toestandsmachine op een duidelijke en beknopte manier kan worden geïmplementeerd. Door de code zo te structureren dat er een eindig aantal specifieke toestanden is waarin het apparaat zich kan bevinden (router ingeschakeld, router uitgeschakeld en verbinding testen) en door precies te definiëren hoe en wanneer het apparaat tussen die toestanden schakelt, worden de werking en probleemoplossing een veel overzichtelijker werk. Een ander goed voorbeeld is dit IoT Garage Door Opener-project. Als je apparaten programmeert die een interface vormen met fysieke dingen, zijn deze technieken zeker een goede gewoonte.

Hoe zit het met het zo maken dat het op afstand handmatig kan worden geactiveerd?

Als het "externe" deel van de trigger online betekent, kan het alleen worden geactiveerd als de internetverbinding stabiel is, waardoor het zijn eigen doel verslaat...

Als het lokaal wordt geactiveerd, is het trekken van de stekker en terugplaatsen gratis.

Stuur gewoon snelle hoge en lage temperatuurinstellingen naar je Nest-thermostaat, zodat de ovenventilator de stroom uitschakelt en opnieuw instelt...

Mijn router staat in een ander gebouw. Geef me een knop die ik hier kan indrukken om de stroom daarheen te laten draaien.

Telnet in de router / HTTP-verzoeken van de ESP verzenden om opnieuw op te starten?

Voeg een tweede ESP toe, op een ander netwerk, of een mobiel-esp om de eerste die je bedoelde te resetten :p

Als je oude WoL-compatibele ethernetkaarten hebt, kijk dan eens naar Whack-on-LAN of reset-on-LAN-projecten. Ik heb er hier een gepubliceerd: https://www.i3detroit.org/reset-on-lan-an-ethernet-aware-remote-reboot-device-from-junkbox-parts/

Zou vrij eenvoudig te doen zijn met een website-switch - stel een PHP-pagina in op een webserver die naar een bestand schrijft: "ON" en "OFF" en laat de ESP die pagina lezen en reageren op basis van de gevonden string. Ik doe dit om de verlichting in huis te beheren zonder een gat in mijn firewall te hoeven slaan.

Alle routers waar ik ooit in ben geweest, hebben ergens in hun webinterface een reset / reboot-functie gehad.

Hier in de VS is het heel gebruikelijk dat een bridge of router door de ISP wordt geleverd als een stukje CPE. Mijn laatste had de admin-pagina weggefilterd van de LAN- en WAN-interfaces, en kon alleen worden bereikt via het ISP's management vlan-kanaal. Zelfs mijn huidige CPE biedt geen herstartfunctie in het gebruikersconfiguratiegebied. Er is er een in het ISP-configuratiegebied, maar het is niet de bedoeling dat ik het wachtwoord heb om daar zelfs maar bij te komen ...

Het is een neveneffect van de overheid die ISP's monopolies overhandigt. Kan niet veranderen naar een met betere service omdat er geen andere zijn, en ze hebben helemaal geen reden om een ​​router te bieden die niet oververhit raakt en niet één keer per week vastloopt, of ons een werkende herstartfunctie geeft :/

Ik heb succes gehad bij drie ISP's om me een weg te banen naar netops (voor reverse dns) en onderhoudsman (om erachter te komen welke glasvezelconverter ik moet kopen), en heb het geluk gehad dat ik mijn eigen SPF-module in mijn eigen router heb, geen CPE voor mij is het demarcatiepunt de stekker.

Soms belt iemand me om te vragen of ik problemen heb met internet, omdat ze geen toegang hebben tot hun apparatuur :) Ik antwoord dat ik heb aangeboden om het terug te sturen, maar ze hebben geweigerd, dus als ze toegang nodig hebben, ben ik blij om het te verzenden.

Ik ben het ermee eens dat het gebrek aan concurrentie in de VS erg slecht is. Is het hier echt zo gewoon om nul keuzes te hebben die het mogelijk maken om voor eigen apparatuur te zorgen?

De grootste kabelaanbieder in de VS is Comcast. Een meerderheid van de VS wordt bediend door Comcast. Er zijn genoeg geldige dingen om over te klagen, maar laat een gebruiker toe om zijn eigen apparatuur te leveren, zelfs als dit niet meer hun standaardregeling is en je moet aandringen.

Waar ik woon hebben we geen Comcast. We hebben een veel kleiner, meer lokaal bedrijf. Ik weet niet zeker of ze klanten nog steeds toestaan ​​om hun eigen modems te leveren, maar ze staan ​​ons zeker toe om onze eigen routers te leveren.

Veel mensen in mijn omgeving kiezen voor AT&T voor hun tv en breedband. Het is jaren geleden dat ik ze heb geprobeerd, maar toen ik dat deed, leverden ze alleen modems met ingebouwde routers. Ze zogen. Port forwarding was erg fout. Iedereen die ik ken die ze kiest, doet dat voor de tv-stations, niet voor internet. Het is een kwestie van prioriteiten. Je krijgt wat je prioriteit geeft. Ik geef niet veel om de tv-service. Nadat ik er een jaar mee te maken had gehad, schopte ik AT&T en hun waardeloze doos ons huis uit.

Time Warner en Cox zijn ook een beetje groot. Misschien laten ze je niet je eigen router leveren? Ik weet het niet. Zelfs als ze zo zijn, is hun gecombineerde dekkingsgebied niet de meerderheid van de VS.

En dan zijn er nog de kleinere, lokale DSL- en draadloze internetaanbieders. Ze bestaan ​​nog steeds, het voelt gewoon alsof ze niet bestaan ​​met hun kleinere advertentiebudgetten. De grote jongens bezitten sportstadions. Ze hebben overal bulletinboards en bezitten vrijwel de televisie. Dat betekent niet dat er geen lokale, kleinere concurrentie te vinden is als je er actief naar zoekt.

Onthoud dat elke maand dat u zich op een dienst abonneert, ervoor wordt gestemd boven de concurrentie, als die er is.

“Hier in de VS is het heel gebruikelijk dat een bridge of router door de ISP wordt geleverd als een stukje CPE. ”

CPE? Is dat een nieuwe manier om "crap" te spellen? b^)

Kan planten ook met de hand water geven, maar we zetten graag bodemvochtmeters/irrigators op.

Een plant water geven is iets wat we verwachten te doen als onderdeel van de investering in het bezitten van een plant. Het is logisch om daar wat automatisering in te richten.

Het opnieuw opstarten van uw router wanneer deze vastloopt, is een pleisteroplossing voor wat duidelijk defecte hardware is.

Ik heb vorige week > $ 33 aan groentezaailingen gekocht. Bij de kassa grapte ik: "Dat is veel geld om voor $ 2 aan groenten te produceren!" De kassier zei dat dat ook zijn persoonlijke ervaring was. Zolang ik dat soort geld uitgeef, is een automatisch bewateringssysteem een ​​vorm van 'levensverzekering voor planten'. b^)

Ja, maar als het verkeer niet meer correct wordt gerouteerd, wat is dan de kans dat de interface correct werkt? In mijn ervaring, laag.

Wat dacht je van gewoon OpenWRT installeren? Ook pc-gebaseerde oplossingen zoals OPNsense/pfSense of gewoon vanille FreeBSD werken echt goed. Als je problemen hebt met je ISP, schakel dan gewoon over naar het community-netwerk, het wordt sowieso goedkoper en stabieler. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wireless_community_networks_by_region

Als je een mod-able router zoals ddwrt hebt, kun je hetzelfde doen in software (met uitzondering van wanneer je router volledig vastloopt)

Plaats eerst een watchdog-script op een persistente locatie op de router (via ssh), bijvoorbeeld: /jffs/watchdog.sh

echo -e “HET http://google.com HTTP/1.0\n\n” | nc google.com 80 > /dev/null 2>&1 if [ $? -eq 0]; echo dan "Online" anders herstart fi

DAN bewerk cron om dit commando te hebben (/10 betekent elke 10 minuten)

/10 * * * * root sh /jffs/watchdog.sh

Of…. Als het probleem meer dan een dag duurt voordat het opduikt, stel dan de router in om elke 24 uur opnieuw op te starten op een tijdstip waarvan u weet dat het niet zal worden gebruikt. Als je router die optie niet heeft, koop dan een 24-uurs mechanische outlet-timer en donut op die manier.

U kunt ook een betere router krijgen die niet vastloopt.

Heb je aanbevelingen voor fatsoenlijke routers? Ik probeer niet de hele speciale AP-configuratie te gebruiken.

Ik zou een van de $ 100+ Netgear- of Linksys-routers aanraden. Als je eenmaal in dat bereik komt, koop je een beetje overkill voor de meeste huizen, maar dat overkill ons wat ervoor zorgt dat ze stabiel blijven.

Sla Linksys over zoals ze sinds 2013 door Belkin zijn opgekocht. Ze zijn tegenwoordig meh. Kijk welke hardware wordt ondersteund door een nieuwere versie van OpenWRT of freshtomato.

Ter info: https://www.smallnetbuilder.com is waar u heen wilt voor routerrecensies enz.

als andere suggesties van OpenWRT niet aan uw behoeften voldoen (dwz u hebt echt complexe firewallregels, multi-WAN, gemakkelijke tunneling naar IPv6 via 6in4 nodig, evenals snuiven om indringers te detecteren en uw firewallregels aan te passen, enz.), probeer pfSense ( Ik denk niet dat ik naar iets terug kan nu ik pfSense ben gegaan).

Ik eindigde met een script (op een router met dd-wrt-firmware die nooit helemaal vastliep, hij stopte gewoon met routeren) met een lijst van 12 sites, nam minuten modulo 12 en pingde een van de sites uit de lijst - eens allemaal de sites werden gepingd en ik kreeg minder dan 5 antwoorden terug -> software reboot (sw watchdog thingy). Werkte als een tierelier, het herstartte 3 of 4 keer per week en als ik er geen verbinding mee kon maken (slechts één keer van mijn werk opgevangen), hoefde ik alleen maar te wachten tot het volgende kwartier en het opnieuw te proberen.

Ik deed dit ook, maar ik gebruikte een Raspberry PI als testgedeelte.

https://hackaday.io/project/168150-reboot-o-matic

Koop gewoon een betere router.

Iedereen zegt dat, net zoals iedereen zegt: "Waarom een ​​microcontroller gebruiken als je ook gewoon een 555 kunt gebruiken?"

Mijn crap-router moet zo vaak opnieuw worden opgestart dat ik net zo goed een 555 kan gebruiken om het te doen ...

Accepteer dat dit zeker een situatie is waarin het vervangen van het apparaat zinvol is. Als uw router problemen heeft om verbonden te blijven met internet en u hem meer dan eens per maand moet uit- en uitschakelen, wordt het tijd om in de nabije toekomst naar een nieuwe te kijken. Het is duidelijk dat er een periodieke storing is die vrijwel zeker vroeg of laat erger zal worden.

Ik probeer niet op te scheppen, maar ik heb mijn router niet meer uit en weer hoeven te draaien sinds de dag dat ik hem 2 jaar geleden kocht. Ik heb er drie cijfers voor betaald, en voor dat extra geld is het niet mislukt. Routers zijn een van die dingen die je zo duur moet kopen als je je kunt veroorloven, of anders moet je onzin zoals power cycling verwachten.

Totdat je er een ontvangt van de ISP die crasht. Als het uw verbindingseindpunt is dat crasht, is er verder niet veel aan te doen.

Een DSL-modem kun je meestal vervangen, glasvezel kan ook, ethernet is makkelijk, maar kabel (zoals in DOCSIS) is een ander onderwerp…

We hebben "Routerfreiheit" = de vrijheden om je eigen router te kiezen sinds 1 augustus 2016 bij wet in Duitsland. Een bedrijf genaamd "Fritz" (geen grapje) maakt hoogwaardige DOCSIS 3.1-compatibele routers https://avm.de/produkte/fritzbox/fritzbox-6591-cable/

Bij de meeste providers kun je je eigen DOCSIS-modem kopen zolang het een goedgekeurd model is, tenzij je om de een of andere reden ook VOIP op de service hebt.

Precies. ISP-box is vaak het probleem.

Voor VoIP denk ik dat het probleem de extra certificeringen zijn voor noodoproepen enz. We konden onze eigen CPE gebruiken, maar dan moesten we iets ondertekenen dat ze niet aansprakelijk zouden zijn als onze zelfgekozen CPE faalt tijdens het bellen van een noodnummer. Afgezien daarvan is het gewoon SIP, dus geen echte incompatibiliteit te verwachten.

Met uitzondering van mijn allereerste breedband-ISP meer dan 20 jaar geleden, heb ik nog nooit service gehad van een kabel-ISP die je niet toestond om je eigen CPE mee te nemen. Goede DOCSIS-modems zijn goedkoop (ik kocht mijn huidige SB6190 voor $ 49 op Amazon), en DD-WRT/Tomato-compatibele routers zijn net zo gangbaar. Het is altijd hetzelfde verhaal geweest: modem kopen, ISP bellen, RF MAC leveren, oude modem terugsturen zodat deze van de rekening wordt gehaald.

@mathman, Het liegt dus niet als je mensen vertelt dat je thuisnetwerk op de "Fritz" staat. b^)

Mijn ISP kan mij geen hardware opdringen. Ik kan gebruiken wat ik wil, inclusief mijn eigen modem. Vrij zeker dat de Amerikaanse regering een einde maakte aan dat soort onzin toen ze AT&T vertelde dat ze mensen niet kon dwingen om alleen hun telefoons te gebruiken.

Ik heb routers (met Tomato-firmware) van $ 30- $ 70 en geen van hen vereist opnieuw opstarten. De meeste consumentenrouters (exclusief combomodem/routers) draaien sowieso een soort van embedded Linux-kernel. Waarom zou je ze opnieuw moeten opstarten?

Regelmatige power cycling kan meer stress veroorzaken op de componenten zoals doppen of muurwratten.

Bovendien hoeft een betere router niet duur te zijn.

Ik kocht een Linksys EA6900 voor $30 en installeerde AdvancedTomato (ddwrt is ook populair) en al mijn problemen verdwenen. Ik kreeg ook een mooie webinterface en functies zoals ad-blocking, netwerkprinten, externe toegang tot mijn lokale netwerk via een VPN, noem maar op.

100%, het hoeft niet duur te zijn!

Ik heb in totaal $ 40 in mijn OPNSense-router, een oudere i5 SFF die eigenlijk minder stroom verbruikt dan de Netgear R8500 die hij heeft vervangen (die nu alleen een WiFi-AP is). Je kunt deze SFF's voor niets op eBay krijgen, omdat het meestal gewoon thin clients of receptioniste-werkstations zijn die tijdens een zakelijke upgrade worden geliquideerd. Recycling!

Werkt niet wanneer we door de internetprovider worden verplicht om hun router te gebruiken en niets anders. Erger nog als ze weigeren een lijst met compatibele modems te verstrekken.

– Iemand in Australië die een waardeloze door Telstra geleverde NBN-modem heeft die een keer per uur de verbinding verbreekt.

Zoveel mensen komen hier met nieuwe manieren om om te gaan met opgesloten of niet-verbindende routers. Al deze oplossingen zijn slechts tijdelijke "reparaties" voor defecte hardware.

Ik begrijp dat dit hackaday is en we omarmen nieuwe en onverwachte oplossingen voor allerlei problemen, maar er zijn maar twee manieren om een ​​defecte router correct te corrigeren. 1, repareer het daadwerkelijk, zoals in zoek het probleem en repareer de fout / verander de software zodat het nooit meer gebeurt. Of 2, als je het niet kunt repareren, vervang het dan.

Ik begrijp dat optie 2 betekent dat je het weggooit en meer afval creëert, maar totdat het echt is opgelost, is het al afval.

Nu, als verzekeringsmaatregel voor toekomstige problemen, is het apparaat dat in het artikel wordt afgebeeld een uitstekend idee. De enige toevoeging die ik zou willen voorstellen, is een paar extra regels code om de beheerder/eigenaar te e-mailen nadat er opnieuw verbinding is gemaakt met de details van het evenement. IE, wanneer en hoeveel cycli nodig waren, samen met een teller voor het totaal aantal gebeurtenissen sinds de installatie van het apparaat.

Theoretisch kan ik elke DSL-modem gebruiken die ik wil. Maar in de praktijk heb ik ze allemaal geprobeerd *hier* te werken ondanks dat ik prima op het kantoor van de ISP werkte. Ik weet wat het probleem is, er zit een waardeloze draad tussen hier en daar. Als het regent, daalt mijn verbindingskwaliteit. Een keer viel het helemaal uit en bleef het uit na een storm. Wat er gebeurde, was dat het draadpaar waarop ik zat was kortgesloten. Hun "oplossing" was om me over te schakelen naar een ander paar in dezelfde dubieus kabel in plaats van het slechte deel van de kabel te vinden en te vervangen.

Eeeer, er is een 3e optie. Eerst creëer je een probleem (router met torrent-client die dingen downloadt naar USB-schijf, enz.), Dan bedenk je de oplossing (script of relais) en alles is weer goed. Ik eindigde met een waakhondscript, een vriend van mij met exact dezelfde hw/fw eindigde met een uptime van 500+ dagen. We waren er allebei blij mee.

Ik hoef mijn router niet opnieuw op te starten met Tomato/FreshTomato-firmware. Hoe vaak herstart je je Linux-machine buiten upgrades?

Als er een verbindingsprobleem is, zijn dit meestal de problemen met de kabelmodem/ISP. ISP werkte aan hun netwerk - een DHCP-renew van een routerscript zou het repareren. ISP's wijzigen hun kanaaltoewijzingen, maar ze "vergeten" de kabelmodem op afstand opnieuw op te starten. – een modem opnieuw opstarten/power cycle nodig.

Mijn DCM476 heeft geen URL om opnieuw op te starten zoals mijn oude modem, dus het vereist een power cycle.

Geen Linux-machine opnieuw opstarten. Noem me een Windows-cretin, maar Windows 10 werkt prima voor mij. Ik heb een Windows 10-machine die 24/7 draait als een plex / bestandsserver, hij start alleen opnieuw op voor updates, en zelfs dan hebben alle updates tot nu toe geen problemen opgeleverd en komt de machine binnen ongeveer 10 minuten weer online. Ik gebruik geen Linux, behalve voor sommige Raspberry Pi's waarmee ik werk.

Nu crasht mijn primaire werk-/gaming-pc af en toe/blauw scherm. Maar ik gebruik vaak bètasoftware en dubieuze stuurprogramma's van derden om dingen te doen waar Windows en mijn rigs-hardware gewoon niet voor bedoeld waren, dus al die crashes waren mijn schuld.

Het "repareren" of "vervangen" van hardware die eigendom is van iemand anders is een misdaad, ofwel knoeien voor diefstal van de dienst, ofwel stelen. Je zou je advies echt moeten kwalificeren voor slechts een klein deel van de mensen die hun eigen CPE/router bezitten.

Het spijt me, ik woon in de VS, waar ik geen enkele waardeloze router/modem hoef te gebruiken die mijn internetprovider biedt. Voelen we ons nu niet allemaal beter?

Ik zou gewoon een Tasmota WiFi-stekker van $ 10 gebruiken ... maar zeker. Het is niet leuk om vooraf gebouwde dingen te gebruiken;)

Een paar woorden over "gebruik een betere router". Sommige mensen hebben geen keus. We hebben een de-jure "Routervrijheid" in de EU die ervoor zorgt dat Providers niet kunnen regelen welke router je gebruikt (zolang die van jou maar aan de normen voldoet). Maar als je een speciaal type internetverbinding hebt dat gebruikmaakt van gepatenteerde technologie, dan is er de facto een monopolie.

Ik heb zo'n verbinding waarbij ik 3Mbit/s krijg via DSL (over de POTS-koperdraad) en tot 25mbit/s via 4G. Het is transparant achter de router. Dus als het mooi weer is en de 4G-cel niet wordt belast, is het prima. De hardware en software van de router zijn echter waardeloos en soms stopt het ook met routeren. Ik heb geen andere keuze dan dit routermodel te nemen, omdat geen ander model compatibel is met de Hybrid Aggregation Gateway die mijn provider gebruikt om 4G- en kopergegevensstromen stroomopwaarts samen te brengen of stroomafwaarts te splitsen.

"De hardware en software van de router is echter waardeloos en stopt soms ook met routeren."

Ik werkte aan een vergelijkbare router met behulp van MultiPathTCP die zowel DSL als 4G zou samenvoegen.

Er is nu een vork van OpenWRT die het doet:

Anders moet ik nog werken aan een of ander VDSL-modembevrijdingsproject, een OpenWRT vertelde me dat vectorisatie voor DSL werkte, je moest ergens een .bin-bestand downloaden, omdat er een patent op deze functie was.

Laten we eerlijk zijn, er zijn maar weinig OpenWRT-modems met open source xDSL-ondersteuning.

U moet meestal de router van de ISP hebben, omdat deze VoIP- en IPTV-connectiviteit biedt, wat een nachtmerrie zou zijn voor ISP om te ondersteunen als u uw eigen router ervoor zou gebruiken. Hun router is (meestal) ingesteld om automatisch te worden geconfigureerd, maakt verbinding met DSLAM, verzendt het MAC-adres en vervolgens verzendt de configuratieserver de configuratie voor een specifieke gebruiker en het werkt gewoon. Daarom willen ISP's geen duizenden verschillende routers ondersteunen. Maar er is een addertje onder het gras, je kunt hun router/modem gebruiken voor ISP-connectiviteit, laat het zijn werk doen, behalve dat je de afhandeling van de internetverbinding ontlast. U vraagt ​​ISP om de internetverbinding van routering naar bridge-modus te schakelen. VoIP en IPTV blijven normaal werken, maar nu heb je in plaats van een gerouteerde internetverbinding een layer2-bridge die je verbindt met je kwaliteitsrouter naar keuze en deze gebruikt om PPPoE (of een andere PPP-verbinding, afhankelijk van ISP) te starten, je behandelt NAT, DHCP, WiFi ... al het andere met kwaliteitshardware in plaats van een waardeloos alles-in-één apparaat van $ 20. Op die manier zal de router van de ISP (nu modem) net als mediaconverter en VoIP/IPTV-gateway worden gebruikt, wat de belasting aanzienlijk zal verminderen en veel beter zal presteren. Uw werkpaardrouter naar keuze zorgt voor de internetverbinding. Dit zal in veel gevallen de thuisverbinding veel stabieler en betrouwbaarder maken.

Mijn broer heeft een slimme stekker op zijn router. De router zelf is vergrendeld op een locatie die toegankelijk is voor zijn kinderen.

Zijn nucleaire optie voor ouderschap is "Alexa, zet internet uit."

Dat is een uitstekend idee!

Ik heb een aantal Sonoff-stroomschakelaars en zou graag de Sonoff-Tasmota open source-firmware blijven gebruiken (met alle MQTT / webserver / OTA-updateplezier), maar voeg ook de mogelijkheid toe om het ding mijn router opnieuw te laten opstarten ... Aanwijzingen voor hoe om dit te doen zou worden gewaardeerd. (Ik denk dat ik de Sonoff-Tasmota-codebase zou kunnen leren. :/)

Ook dit artikel is een beetje herhaling https://hackaday.com/2018/01/31/router-rebooter-eliminates-hassles/

mijn eigen vraag beantwoorden met een RTFM https://tasmota.github.io/docs/Rules/#watchdog-for-a-wifi-router

Ik had exact hetzelfde probleem en probeerde het op dezelfde manier te benaderen, maar toen realiseerde ik me: "hoe zit het met het updaten van de firmware?". Werkte als een zonnetje en bespaarde me een 555 ;)

De logica is erg basaal en zou moeten lijden aan zowel valse positieven als valse negatieven. Het test de internetverbinding niet door te proberen Google te bereiken, maar door een enkel dns-verzoek. Controleert ook niet of wifi nog steeds actief is, dus een niet-verbonden esp zou een router opnieuw opstarten in plaats van opnieuw verbinding maken met wifi. Ook het uitschakelen van de stroom gedurende 30 seconden voelt als het sturen van een luiaard om een ​​schakelaar om te zetten!

De Sonoff Basic brengt de ESP, vermogensregelaar, relais en koffer voor ongeveer 3 dollar als je lui bent;)

Betere oplossing. Het probleem oplossen. Tot dusver was elke router die ik had op Linux gebaseerd en heeft hij wat telnet/ssh-toegang. Problemen hebben meestal te maken met onjuiste tcp/nat-instellingen voor ingebedde hardware met weinig geheugen of met een lage nsr-configuratie. Script in verwachten en oplossen van het probleem:

#!/usr/bin/expect set time-out 2 set remote_server 192.168.1.1 set my_user_id admin set my_password admin

set my_command0 “adsl configure –mod d –lpair i –trellis aan –snr 120 –bitswap uit –sesdrop aan –sra uit –i24k aan –CoMinMgn aan –phyReXmt aan” set my_command1 “echo 4096 > /proc/sys/net/ipv4 /netfilter/ip_conntrack_max" set my_command2 "echo 300 > /proc/sys/net/ipv4/netfilter/ip_conntrack_generic_timeout" set my_command3 "echo 5 > /proc/sys/net/ipv4/netfilter/ip_conntrack_tcp_timeout_close" set mijn_command/4 "e /net/ipv4/netfilter/ip_conntrack_tcp_timeout_close_wait” set my_command5 “echo 7200> /proc/sys/net/ipv4/netfilter/ip_conntrack_tcp_timeout_established” set my_command6 “echo 120 > /proc/sys/net/ipv4/ipv4/command7” echo 120 >/proc/sys/net/ipv4/netfilter/ip_conntrack_tcp_timeout_time_wait” set my_command8 “echo 30 > /proc/sys/net/ipv4/netfilter/ip_conntrack_udp_timeout” set my_command9 “echo 3600/net/sys /ipv4/tcp_ke set” my_command10 "echo 5 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_keepalive_probes" set my_command11 "ech o 1 > /proc/sys/net/ipv4/icmp_ignore_b ogus_error_responses” set my_command12 “echo 0 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_ecn” set my_command13 “echo 75 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_keepalive_int14” set my_commandvl “echo 120 > /proc/sys/net/ipv4 /tcp_fin_timeout” set my_command15 “echo 1 >/proc/sys/net/ipv4/ip_no_pmtu_disc” set my_command16 “echo 0 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_low_latency” set my_command17 "echo 4000 > /proc/sys/net/ core/netdev_max_backlog" set my_command18 "echo 16384 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_max_syn_backlog"

stuur “$my_command0\r” verwacht “#” stuur “$my_command1\r” verwacht “#” stuur “$my_command2\r” verwacht “#” stuur “$my_command3\r” verwacht “#” stuur “$my_command4\r verwacht “#” stuur “$my_command5\r” verwacht “#” stuur “$my_command6\r” verwacht “#” stuur “$my_command7\r” verwacht “#” stuur “$my_command8\r” verwacht “#” stuur “$my_command9\r” verwacht “#” stuur “$my_command10\r” verwacht “#” stuur “$my_command11\r” verwacht “#” stuur “$my_command12\r” verwacht “#” stuur “$my_command13\r” verwacht “#” stuur “$my_command14\r” verwacht “#” stuur “$my_command15\r” verwacht “#” stuur “$my_command16\r” verwacht “#” stuur “$my_command17\r” verwacht “#” stuur “ $my_command18\r" verwacht "#"

stuur “ifconfig br0 mtu 1500\r” verwacht “#”

# txqueuelen 42 #send “ifconfig eth0 txqueuelen 84 mtu 1500\r” stuur “ifconfig eth0 txqueuelen 840 mtu 1500\r” verwacht “#”

#send “ifconfig nas_0_8_35 txqueuelen 23 mtu 1492\r” stuur “ifconfig nas_0_8_35 txqueuelen 46 mtu 1492\r” verwacht “#”

#send “ifconfig nas_8_35 txqueuelen 23 mtu 1492\r” stuur “ifconfig nas_8_35 txqueuelen 46 mtu 1492\r” verwacht “#”

stuur “exit\r” verwacht “>”

stuur “uitloggen\r” #expect “>”

Echt grof, maar los het probleem op.

Ik dacht dat de dagen dat we routers opnieuw moesten opstarten achter ons lagen. Ik heb een router van $ 50 ubnt die al jaren in gebruik is ....

dit. Het runnen van een ER-X hier en een AP AC Lite, totale kosten ongeveer $ 100- $ 120 geven of nemen. Het werkt gewoon (tm). Ik hoefde ook niet opnieuw op te starten om redenen van probleemoplossing sinds ik ze meer dan 3 jaar geleden kocht. En als u een HaD-lezer bent, is het instellen hiervan een fluitje van een cent. In feite is de ER-X waarschijnlijk de meest complexe om in te stellen en voor basisrouteringstaken voor thuis is de ingebouwde wizard alles wat je nodig hebt. De Ubiquiti AP's hebben een mobiele app die ze op gang brengt als je niet kiest voor een aparte controller (niet verplicht maar aanbevolen).

In termen van connectiviteit zou ik zowel naar iets groots en openbaars als Google kijken, maar ook naar de portal van de ISP. Als je wel bij de ISP kunt komen, maar niet bij Google, is dat waarschijnlijk een van hun fouten.

Geavanceerd project: plaats fotoreceptoren over de knipperlichten op de kabelmodem om te zien of deze volledig functioneel is.

SCHIJN! collectieve groep Rube Goldberg-deelnemers hier ... smh ...

De gebruikte oplossing - met succes en eenvoudig - is COTS "auto ping" stekkerdozen. Verzendt periodieke pings naar het betreffende IP-apparaat, als het niet reageert, schakel dan de voeding uit.

De specifieke parameters zijn instelbaar (bijv. # keren voor reset, wachttijden, enz.).

ALS u uw router opnieuw moet opstarten, is uw router waardeloos. Koop minstens een router van $ 100, al het andere is gewoon goed, een waardeloos IoT-apparaat dat zich voordoet als een router.

dit is weer een IoST-project [Internet of S**ty Things], ontworpen om in een behoefte te voorzien die er niet zou moeten zijn. Mijn router heeft een crond-planner die zichzelf kan herstarten, een hardware-waakhond die zichzelf kan herstarten en andere dingen die "echte" routers zouden moeten hebben. Als je niet naar je router kunt ssh-en en gcc kunt gebruiken, heb je geen router, maar een IoST-apparaat.

Zorg ook voor een back-uprouter voor als iemand dom genoeg is om een ​​compiler op uw router uit te voeren.

Dat gaat de router niet kapot maken. Weet u hoe een compiler werkt en wat hij doet? Hoe ga je anders iptables compileren, of andere handige hulpprogramma's die niet zijn opgenomen in de basisdistro?

maak je geen zorgen, als je 6,99 / maand betaalt, beveilig ik je router. Je hebt het beheerderswachtwoord niet nodig, je hebt zelfs geen toegang nodig. Heck, je kunt bij mij een computer huren voor slechts 12,99 / maand, geen beheerderstoegang nodig / vereist.

het heeft maar 2 knoppen en je schudt het om een ​​systeemherstel uit te voeren.

Juist, de enige mogelijke optie is om je router urenlang te laten vastlopen, uiteraard gebruikt niemand anders hem. Weet jij hoe compilers werken?

Ik kan ipkg gebruiken om voorgecompileerde pakketten en optware te krijgen voor mijn consumentenrouter met Tomato-firmware. Je hoeft tegenwoordig niets meer te compileren.

Het heeft een vrij zwakke 800MHz dual-core ARM en 200MB vrije ram, maar het heeft niet veel van een bestandssysteem uit zijn firmware. Mijn oude netbook zou het waarschijnlijk verslaan bij het compileren omdat het een SATA HDD heeft. :P

Ik was vorige maand wat ARM-code aan het compileren op een Atom N270-netbook, verwachtte het de hele middag vast te leggen, maar was aangenaam verrast toen het maar een half uur duurde.

Precies. Mijn advies is altijd geweest om minstens $ 100 te betalen en merken te vermijden, tenzij je de fabrikant echt vertrouwt.

Ik heb zoiets nodig voor een moeilijke IP-camera die op willekeurige momenten niet meer reageert en ik merk het pas als ik het moet bekijken. Het heeft USB-stroom en ik weet dat er een SONOFF-ding is dat USB-stroom kan schakelen, maar ik denk niet dat ik het kan flashen met mijn eigen firmware omdat het geen ESP-chip gebruikt.

Een vriend van mij heeft er een gebouwd voor zijn externe hamradio-site, hij herstart de router en de glasvezelconverter en al zijn hamradio-apparatuur als hij het contact met internetz verliest. Een beetje belangrijk voor zijn afgelegen plek die alleen in de winter bereikbaar is met een sneeuwscooter of helikopter.

Ik denk dat er een commerciële variant te koop is die gericht is op ham-radio remote sites.

ik ben van beide gedachten over het vervangen van de router. Ik had een switch (onbeheerd) die periodiek opnieuw moest worden opgestart, en dacht erover om er een te bouwen ... maar ik realiseerde me dat ik dom was en ik kocht een nieuwe switch (dit keer betaalde ik $ 120 voor netgear in plaats van $ 35 voor naamloos).

maar ik heb ook een kabelmodem die zo nu en dan opnieuw moet worden opgestart. ik weet niet helemaal zeker waar de fout zit, of het lokaal of op afstand is. maar als ik niets doe, komt het meestal vanzelf terug in ongeveer 6 minuten (5 minuten om de oude verbinding op te geven, 1 minuut om een ​​nieuwe tot stand te brengen), terwijl als ik het handmatig uitschakel, het terug is over een minuut. dus het is niet per se het geval dat de kabelmodem defect is, misschien werkt het zoals ontworpen.

Ik deed dit zelf net als 10 jaar geleden met een lichtsensor en microservo. Als de lichtsensor geen licht detecteerde van het "internet" -licht van de router, zou het 30 seconden wachten, de servo zou de stroom uitschakelen, 30 seconden wachten en dan weer inschakelen en dan 5 minuten wachten voordat het licht opnieuw wordt bewaakt.

Hoe wordt het relais geconfigureerd voor een failback-situatie, waarbij de stroom aan of uit blijft?

Wees vriendelijk en respectvol om de opmerkingensectie uitstekend te maken. (Reactiebeleid)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Lees hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Door onze website en diensten te gebruiken, gaat u uitdrukkelijk akkoord met het plaatsen van onze prestatie-, functionaliteits- en advertentiecookies. Kom meer te weten