AKG geeft high-end N40 in-ear de mogelijkheid om geluidfilters aan te passen - Hardware Info

2022-09-18 05:11:25 By : Ms. Annie Chang

Aan de hand van een persbericht heeft AKG vandaag zijn N40 aangekondigd, een nieuwe in-ear hoofdtelefoon met hoge resolutie audio en een karakter dat naar eigen wens in te stellen is. Middels de drie meegeleverde geluidsfilters (die je overigens op het uiteinde van de in-ear schroeft) kun je namelijk kiezen tussen een vlakke frequentierespons, versterkte bass, of het versterken van uitschieters in de muziek.

Men heeft voor deze hoofdtelefoon gebruikgemaakt van duurzame materialen, zoals de roestvast stalen behuizing. Daarnaast is de kabel aan de kant van de in-ears zelf afneembaar, en worden er daarvan ook meteen twee meegeleverd: één met zowel microfoon als in-line controls, en één zonder die functionaliteit. Er worden ten slotte vier formaten oordopjes meegeleverd, evenals een vliegadapter en een schoonmaak-tool.

Om het frequentiebereik van 10 Hz tot 40 KHz te bereiken heeft AKG bij de N40 gekozen voor een hybride driversysteem, met een gebalanceerd Knowles-armatuur en een dynamische driver. Het geheel heeft een impedantie van 20 ohm, een maximaal vermogen van 10 milliwatt en een gevoeligheid van 115 dB SPL/V (op 1 KHz).

De AKG K40 in-ear hoofdtelefoon zal vanaf eind deze maand verkrijgbaar zijn in het zilver, voor een adviesprijs van 399 euro.