Microsoft lanceert Surface Pro X, Surface Pro 7 en Surface Laptop 3 | Dutch IT-channel

2022-09-18 05:12:28 By : Ms. Angela Zhang

Microsoft kondigt de Surface Pro X, Surface Pro 7 en Surface Laptop 3 aan. Daarnaast lanceert het bedrijf de Surface Earbuds, draadloze earbuds met zowel aanraak- als spraakbediening.

De Surface Pro X is 5,33mm dik en weegt iets meer dan 700 gram. Het apparaat is hiermee de dunste en lichtste Surface Pro die Microsoft op de markt heeft gezet. Het apparaat is voorzien van een Microsoft SQ1 ARM-chip. Microsoft meldt dat deze chip dankzij zijn vermogen tot 7 watt voor hogere grafische prestaties en een snellere verwerking van gegevens zorgt.

Het scherm van de Surface Pro X heeft een resolutie van 2.880 bij 1.920 pixels, De display heeft dunne schermranden en een contrastratio van 1400:1. De cover met ingebouwd toetsenbord beschikt over een nieuwe stylus. De Surface Pro X is voorzienv an twee USB-C-poorten, twee microfoons met ruisfilter en een webcam die in 4k opneemt.

De nieuwe Surface Pro X is vanaf 19 november verkrijgbaar voor een adviesprijs van €1.1499,00. De Type Cover en Surface Pen zijn los verkrijgbaar.

De Surface Pro 7 is een lichte laptop-tabletcombinatie met een 12,3” PixelSense Display. De batterijduur van het apparaat bedraagt meer dan 10 uur mee, terwijl de accu in iets langer dan een uur tot 80% kan worden opgeladen. Het device is 8,38mm dik en weegt iets meer dan 700 gram. De Surface Pro 7 beschikt over een quad-core 10e generatie Intel Core processor. Microsoft meldt dat het apparaat daardoor 2,3 keer sneller is dan eerdere generaties.

De Surface Pro 7 is verkrijgbaar in verschillende kleuren en vanaf 22 oktober te koop voor een adviesprijs van €899,00. De Type Cover en Surface Pen zijn los verkrijgbaar.

Surface Laptop 3 is voortaan verkrijgbaar in twee formaten. Het apparaat is volgens Microsoft twee keer zo snel als zijn voorganger. De laptop is voorzien van een 13,5” scherm, een bijgewerkte 10e generatie Intel Core processor en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Daarnaast introduceert Microsoft de Surface Pro 3 15”. Deze laptop is voorzien van een 15" scherm en de nieuwe AMD Ryzen Surface Edition-processor. Het model is voorzien van een toetsenbord met volledige 1,33 mm toetsafstand en een 20% grotere glazen trackpad dan eerdere generaties. Het device heeft een USB-A en USB-C poort en is binnen een uur ongeveer 80% opgeladen.

De Surface Laptop 3 is vanaf 22 oktober te koop voor een adviesprijs van €1.149,00. De Surface Laptop 3 15” is ook vanaf 22 oktober te koop voor een adviesprijs van €1.349,00.

Ook nieuw zijn de Surface Earbuds, draadloze earbuds met aanraak- en spraakbediening voor onder andere muziek en oproepen. De Surface Earbuds worden geleverd met een draadloze oplaadcase.

Surface Earbuds maken het onder meer mogelijk Spotify met een drievoudige tik op beide oortjes direct vanaf de Android-telefoon te beluisteren. Ook hebben de Surface Earbuds een schermloze integratie met Office 365. Gebruikers kunnen via deze integratie e-mails en Word-documenten dicteren. Met de Surface Earbuds is het ook mogelijk om live-ondertiteling en vertalingen in PowerPoint te maken.