PUNT.vzw lanceert ‘VergeetZeNiet’-filter op Instagram als eerbetoon aan Julie Van Espen | Gazet van Antwerpen

2021-12-27 19:37:21 By : Mr. Richard Li

PUNT.vzw lanceert vandaag een online campagne naar aanleiding van de start van het assisenproces over de moord op Julie Van Espen. De bijhorende ‘VergeetZeNiet’-filter wordt volop gedeeld op Instagram.

De start van het assisenproces over de moord op Julie Van Espen en de vele berichtgeving errond, betekent voor velen een moeilijke confrontatie. Voor de omgeving van Julie, maar ook voor alle slachtoffers van seksueel geweld. Met de Vergeet-Ze-Niet-campagne wil PUNT.vzw een tegengewicht bieden, een teken van hoop. De campagne legt de focus op de stralende positiviteit die zo kenmerkend was voor Julie, en op de kracht van alle slachtoffers. Want ze zijn meer dan enkel hun pijn en verdriet.

Op de Instagrampagina van de vzw vind je de ‘VergeetZeNiet’-filter. Die verwijst naar Kintsugi, de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goud of zilver. Met deze symboliek wil PUNT duidelijk maken dat gebroken stukjes niet in de weg hoeven te staan van mooie momenten in de toekomst. Zo staat de campagne in teken van herstel. Bekende gezichten als Goedele Liekens, Barbara Sarafian, Mathias Vleugels en Isabelle A deelden al een foto met de filter.

Om de campagne af te sluiten organiseert PUNT.vzw een benefietconcert in Trix in Antwerpen, in het voorjaar van 2022. Het geld dat daarmee wordt ingezameld zal integraal gaan naar drie lotgenotenorganisaties die slachtoffers van seksueel geweld ondersteunen.

PUNT.vzw is een advies- en informatiecentrum dat strijdt tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. De oprichtster is Ayke Gubbels, één van de Antwerpse vrouwen die de Stille Mars op poten zetten, een week na de moord op Julie. De vzw zette eerder al de campagne Bloom for change op poten.

LEES OOK. “Meer aandacht voor seksueel geweld en daar heeft Julie heel veel mee te maken”

eindigde afgelopen vrijdag met een cliffhanger. Lars (Kürt Rogiers) kreeg een zak over het hoofd …

KV Mechelen is met moeite voorbij Seraing geraakt. In de eerste helft waren de Luikse bezoekers …

Nieuw onderzoek van de Verenigde Naties leert: kerncentrales stoten de minste CO2 uit van alle …

Dag op dag een half jaar na zijn fenomenale Tourritzege in de etappe met aankomst op de Mur de …