Shure Aonic Free True Wireless Sound Isolating Earphones ontwikkeld samen met Jacob Collier

2021-12-27 19:37:55 By : Mr. Salvito Wang

Microfoon- en hoofdtelefoonbouwer Shure heeft de krachten gebundeld met de Grammy Award-winnende artiest Jacob Collier om de geheel nieuwe Aonic Free True Wireless Sound Isolating Earphones te lanceren, die verkrijgbaar zijn in de kleuren Crimson Chrome Red en Graphite Grey.

Shure is naar eigen zeggen een favoriet merk voor Jacob Collier sinds hij voor zijn 11e verjaardag een SM58-zangmicrofoon ontving. Tegenwoordig vertrouwt Jacob tijdens live optredens en in de studio op Shure-apparatuur, waaronder microfoons, in-ear monitors en digitale draadloze systemen. Deze volgende evolutie van de samenwerking tussen Shure en Jacob wordt gepitcht als het brengen van technologie “van de studio naar de straat”, waarmee in elk geval de suggestie wordt gewekt dit “dezelfde hoogwaardige Shure-audio voor consumenten biedt waar zoveel artiesten en makers, zoals Jacob, op vertrouwen opnemen en uitvoeren.”

De nieuwe Shure Aonic Free, verkrijgbaar in de opvallende Crimson Chrome Red-afwerking en een Graphite Grey-model, is een volgens de fabrikant geweldig klinkend paar geluidsisolerende oortelefoons en een ideaal product voor de feestdagen. De samenwerking met Jacob brengt Shure's jarenlange traditie van het ondersteunen van muzikanten tot leven die op het podium, in de studio en onderweg op de uitrusting van het merk hebben vertrouwd.

De nieuwe Shure Aonic Free in-ears hebben een afwijkende vorm in vergelijking met de huidige gangbare in-ears. Uiteraard kunnen ze concurreren met hun lichtgewicht behuizing, het haakvrije ontwerp en het transportdoosje dat in elk jaszaak past. Shure belooft geluid van hoge kwaliteit ondersteund door een superieure isolatie.

Het ontwerp blokkeert de meeste omgevingsgeluiden, terwijl het beschikt over een actieve omgevingsmodus die externe microfoons activeert met slechts een druk op de knop. De passieve isolatie maakt gebruik van Shure's ervaring met professionele in-ear monitors die urenlang door muzikanten worden gedragen. De combinatie van een schuimrubberen hoes en een ergonomisch hoekig ontwerp blokkeert comfortabel tot 37dB terwijl het een vervormingsvrije, veilige pasvorm biedt voor gebruik de hele dag door.

Met strategisch geplaatste microfoons met beamforming DSP, ruisonderdrukkingsfilters en Auto Gain Control, biedt de nieuwe Shure Aonic Free ook uitstekende gespreksprestaties. De drivers van de oortelefoons zijn ontworpen, afgesteld en grondig getest door Shure om een nauwkeurige luisterervaring te bieden die kan worden aangepast aan individuele voorkeuren met de ShurePlus Play-app, met aangepaste multi-band EQ en presets. De app is beschikbaar voor iOS en Android en is ook een complete muziekspeler met EQ, die standaard- en hi-res muziekbestanden ondersteunt. Hiermee kunnen gebruikers de bedieningselementen, toon en gesproken aanwijzingen aanpassen voor belangrijke meldingen, zoals in-/uitschakelen, verbindingsbevestiging en een bijna lege batterij.

De oortelefoons bieden in totaal 21 uur afspeeltijd met de accucapaciteit van de transportdoos meegerekend. Eén keer opladen geeft zeven uur luisterplezier. Een snellaadfunctie zorgt voor een uur afspelen na slechts 15 minuten in de doos, iets dat zal worden gewaardeerd door gebruikers met een mobiele levensstijl. Gebruikers hebben ook de vrijheid om het volume, het afspelen en de oproepbediening aan te passen met een enkele druk op de linker- of rechteroordop.

“Jacob's nauwe relatie met Shure en zijn kritische oor voor audio van de hoogste kwaliteit maakten het voor ons een natuurlijke beslissing om met hem samen te werken aan deze campagne,” aldus Brooke Giddens, Head of Global Artists Marketing bij Shure. “Deze samenwerking gaat over het voor iedereen mogelijk maken om geweldig geluid van studiokwaliteit mee te nemen naar de plaatsen waar ze inspiratie opdoen. Nu de feestdagen snel naderen, zijn we verheugd om de luisterervaring van wereldklasse van Aonic Free aan te bieden.”

De nieuwe Shure Aonic Free True Wireless Sound Isolating Earphones zijn nu verkrijgbaar in zowel Graphite Grey als Crimson Chrome Red voor een verkoopprijs van net geen 200 euro. Naast de opberg- en oplaaddoos krijgt de klant pasvormen in de maten S, M en L en een USB-C-oplaadkabel.